Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 952

  
  08 жовтня 2020 року на базі КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» відбувся семінар- практикум «Академічна доброчесність: вимога законодавства чи потреба якісної освіти?», ініціатором якого стали керівник Наукового товариства студентів, кандидат педагогічних наук Анастасія Ратушинська та юрисконсульт, кандидат юридичних наук Юрій Дем’янчук. У семінарі взяли участь викладачі та студенти бакалавріату спеціальності 013 Початкова освіта. У теоретичній частині семінару присутні обговорили такі питання:
- Академічна доброчесність та явище плагіату в академічному середовищі (юрисконсульт Дем’янчук Ю. В.);
- Нормативна база, що регулює питання академічної доброчесності (юрисконсульт Дем’янчук Ю. В.);
- Особливості дотримання правил академічної доброчесності в практично-методичному аспекті (завідувач навчально-методичного кабінету Счастлива О. Д.).
У другій частині прозвучали практичні поради від членів Наукового товариства студентів Роїк Наталії, Кривенко Марії, Бараєвої Діани, Мігалєскул Дарьї про те, як дотримуватися академічної доброчесності в коледжі. З рекомендаціями, як запобігти плагіату під час написання наукової роботи чи статті, виступили Ковальчук Анастасія, Сад Діана, Снігур Наталія, Савчук Каріна. У результаті ознайомлення з даним питанням всі учасники та запрошенні свідомо підписали Декларацію про дотримання академічної доброчесності та отримали пам’ятки.