Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 648

  Із метою формування у студентів гуманістичного світогляду на прикладах творів мистецтва та об’єктів навколишнього середовища, навчання юнацтва відчувати і цінувати життєдайну силу краси, знаходити її прояви в повсякденному житті, виховання інтересу до професії художника 09 жовтня 2020 року наставником Оленою Шульгою зі студентами 11 СО (ом) групи було проведено годину спілкування до Дня художника «Побачити красу в простих речах».
  Студенти розпочали захід із пошуку в інтернеті дат святкування цього дня. Як виявилося, їх декілька. Разом зі своїм наставником студенти дійшли висновку, що єдиної думки про дату в професійному суспільстві поки що не склалося. Усі погодилися з думкою, що нехай буде більше приводів привітати тих, хто несе красу мистецтва в наше життя.
  Маленьке слово, а яке багатогранне. Студенти переконалися у цьому, прослухавши перську притчу про красу та створивши асоціативний кущ до Слова.
  Вихованці Олени Трохимівни презентували домашнє завдання – свої роздуми з теми «Як вони розуміють категорію краси, у чому її бачать?». Одна з думок об’єднала більшість – варто тільки захотіти звертати на красу увагу і ти побачиш, що вона присутня в усьому.
  Викладачка пояснила, що цю складну категорію кожна людина розуміє по-своєму. Переглядалися фото, зроблені самими студентами, творчі студентські роботи. Усі помітили, що красу можна відшукати в природі, людях, творах мистецтва та майстерності дій. Для когось краса – це лише зовнішність, а для когось – внутрішній світ людини, такий глибокий та чаруючий.
  Говорили про ліву і праву половинки людського мозку. Виконували прості вправи, що допомагають стимулювати роботу правої півкулі, котра «відповідає» за інтуїцію, артистизм.
  Олена Трохимівна демонструвала презентацію про розуміння краси в різні історичні епохи, за допомогою якої студенти переконалися у тому, що погляди на красу змінювалися.
  Студенти з викладачем розмірковували і формулювали правила, які допомагають розвивати художній талант.
  На завершення заходу кожен склав свою пораду, побажання для того, щоб жити в гармонії з собою, із навколишнім світом, займатися улюбленою справою, щоб відчувати себе щасливим.