Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 360

    Літературну мандрівку «У всьому є своя мораль, потрібно тільки вміти її знайти», приурочену  до 190-річчя від дня народження Льюїса Керролла - англійського письменника, математика, філософа в бібліотечній світлиці 27 січня зі студентами 44ПО(ін) групи провели бібліотекарі Тетяна Шелест та Алла Ковтун. Не можемо оминути увагою день народження людини, у фантазії якої народилися такі непересічні істоти як гусень,  що палить трубку, птах Додо, Чеширський Кіт, Чорна Королева, Букмоковт і Капелюшник та інші. Усе це герої знаменитої казки «Аліса в країні див», яка прославила Керролла на весь світ і стала перлиною дитячої світової літератури.

    Мабуть, вперше в історії літературного роману Льюїс Керролл зробив головною героїнею книжки реальну дівчинку, або ще точніше її творчу фантазію, що здатна породжувати інший світ – країну чудес. У цьому дивовижному світі, з одного боку, висвітлені цілком земні проблеми освіти, виховання, судочинства, усього суспільного устрою «вікторіанської» доби, що був суворим до людини. З іншого боку, в фантазійному світі відобразилося те, про що заборонялося говорити в той час – неосяжні мрії, щирі почуття, прагнення людини. Усі правила, що діють тут на землі летять шкереберть, адже можна бігати за Білим Кроликом, робити дурниці, дражнитися та поводитися неправильно. Людина завжди хоче бути вільною, і в своїй уяві вона може збільшуватися або зменшуватися, швидко пересуватися в різних просторах і робити все, що заманеться. Кожній людині необхідна її особиста свобода.

    Бібліотекарі прагнули удосконалити вміння студентів висловлювати власні думки, аналізувати вчинки персонажів та мотиви їхньої поведінки, розвивати зв’язне мовлення та логічне мислення, виховувати любов до літератури, прагнення до пізнання світу і себе у ньому.

    У читальній залі  відвідувачі  переглянули презентацію  «Сила творчої уяви Льюіс Керролл» та освітній відеоролик «Льюіс Керролл» Валентина Кошелевського. Правильні відповіді на питання літературної вікторини «Що залишилося після прочитаної казки?» дали студенти Ярослава Горбатюк, Бондар Маріам та Качан Вікторія.

    Чудовий світ Льюїса Керролла майже сто дев'яносто років зачаровує і дорослих, і дітей. Книги про Алісу читають у всьому світі. Натхнення вам, приємних сюрпризів, передбачень і див. Вони здійснюються, якщо цього справді хотіти.