Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 350

    28 січня 2022 року викладачкою інформатики КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» Вікторією Галашевською було проведено відкриту інформаційну годину для студентів 1 ПДО та 2 ПО груп  з  нагоди Міжнародного дня захисту персональних даних. На занятті були присутні завідувач і методист навчально-методичного кабінету Олена Счастлива та Ольга Литвин, викладач математики Людмила Титаренко.

    Сьогодні питання захисту персональних даних стає дедалі більш актуальним, і пов’язано це, перш за все, зі стрімким розвитком інформаційних технологій, який робить можливим обробку великих масивів персональних даних без надмірних зусиль. З урахуванням сучасних тенденцій у сфері розвитку новітніх технологій захист права на приватність стає дедалі складнішим процесом, що, у свою чергу, потребує більш системного правового регулювання.

    У ході заняття було акцентовано увагу на тому, що ж належить до персональних даних, як їх класифікують та захищають. На конкретних прикладах було розглянуто, коли і ким відбувається обробка персональних даних, адже у  сьогоднішньому світі персональні дані обробляються щосекунди – на роботі, державними інституціями, у сфері охорони здоров’я, під час використання мережі Інтернет, при наданні різноманітних послуг, включаючи послуги банків, супермаркетів, кафе та ресторанів, кінотеатрів, самозайнятих осіб, операторів мобільного зв’язку тощо.

    Студентки Катерина Фесенко (2 ПО група) та Єлизавета Вакуленко (1 ДО група) надали інформацію про досвід захисту персональних даних в країнах ЄС, а також про права та захист суб’єктів персональних даних в Україні.

    Присутні педагоги та студенти відзначили актуальність питання щодо захисту персональних даних та практичного застосування Закону України «Про захист персональних даних», висвітлених на заході.