Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 381

    Відповідно до плану декади педагогічної майстерності викладачів суспільних дисциплін 15 лютого 2022 року  в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» було проведено захід «Історичні читання: факти, події, персоналії першої половини ХХ століття».

    Зі вступним словом до всіх присутніх звернулася  Ніна Молокова, викладач суспільних дисциплін, яка відмітила, що  головними завданнями вивчення всесвітньої  історії є допомога майбутнім педагогам в оволодінні історичними знаннями, уміннями та навичками, формування здатності до творчого мислення, судження, усвідомлення загальнолюдських цінностей у світлі історичних подій.

    Зараз у світі існує понад двісті держав, у кожної своє минуле, що нараховує не одне століття або тисячоліття і сповнене безліччю подій, у яких діяли мільярди людей, серед яких кілька десятків тисяч залишили свої імена в історії. Скласти цілісне загальне уявлення про всесвітню історію допоможуть знання фактів, подій, персоналій новітньої історії.

    Студенти коледжу, учасники історичних читань,  опрацювали додаткові джерела і  розповіли  присутнім про  політиків, громадських і релігійних діячів, діячів культури, які вплинули на історію людства у новітні часи,
висвітлили головні політичні та суспільні події світової історії першої половини  ХХ століття.

    Активними у ході заходу були студенти 12 ПО (а) групи, які розкрили наступні питання:

  • Підсумки, уроки, ціна для людства й наслідки Першої та Другої світових війн (Герман Герондіті);
  • Тоталітарні режими - встановлення державного контролю над публічним життям і суспільною свідомістю (Анна Нікітенко);
  • Міжнаціональні відносини в державах Центрально-Східної Європи (Софія Дворна);
  • А.Гітлер- фюрер нацистської Німеччини (Юлія Яковишина);
  • Б. Мусоліні- дуче фашистської Італі ї (Світлана Красуліна);
  • Історична заслуга Ф. Рузвельта (Євгенія Плетяна);
  • Ш. де Голь – патріот Франції ( Катерина Хорошко);
  • Повсякденне життя і культура першої половини ХХ століття (Єлисавета Ярошинська).

    Проведений захід ще раз довів, що знання історії – важливий фактор виховання особистості та формування світогляду майбутнього фахівця.