Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 215

areas atuacao publicidade propaganda internet salario mercado agencia 1    Освітній процес трансформується відповідно до тих викликів, що постають перед сучасним суспільством. Нові методики і технології постійно з‘являються для того, щоб зробити навчання більш ефективним.

    Нині набуває популярності в умовах дистанційного та змішаного навчання використання інтернет-сервісів для створення цікавих дидактичних матеріалів з будь-якої теми з використанням текстів, зображень, відео- та аудіофайлів, у тому числі, інтерактивних. У рамках методичного тижня з метою вивчення таких сервісів та застосування їх в освітньому процесі коледжу 12 січня 2023 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» викладачем інформатики Вікторією Галашевською було проведено семінар-практикум для викладачів коледжу  «Цифрова компетентність педагога» на тему «Створення інтерактивних робочих аркушів в онлайн-сервісі Liveworksheets».

    Педагоги вчилися розробляти в інтерактивних робочих аркушах імітаційні, конструктивні і творчі вправи як для самостійного виконання, так і для роботи в парах і групах, також конструювали завдання для проведення діагностичного/формувального оцінювання, опрацювання нового матеріалу. У залежності від задуму викладача створені  інтерактивні робочі аркуші можуть використовуватися на окремому занятті або на кількох (наприклад, під час вивчення певного розділу), а здобувачі освіти можуть працювати з ним на занятті (у навчальній аудиторії під час занять) або вдома.

    Учасники заходу відмітили переваги інтерактивних робочих аркушів: їх багаторазове використання; більш позитивне сприйняття здобувачами освіти інтерактивних завдань; вищий рівень вмотивованості до їх якісного виконання; використання інформації з різних джерел і у різних формах; збереження часу педагога для перевірки тестів, оскільки сервіси роблять це автоматично; можливість дистанційного доступу до завдань у зручний для усіх учасників освітнього процесу час; якісний зворотний зв‘язок від здобувачів освіти, що сприяє кращому аналізу результатів навчання; можливість педагогів обмінюватися напрацюваннями. Правильно сконструйований інтерактивний робочий аркуш дає можливість ефективно опрацювати відповідну тему, засвоїти знання, сформувати уміння й навички, а також перевірити рівень оволодіння необхідними компетентностями після вивчення матеріалу.

    На семінарі-практикумі панувала дружня, творча атмосфера. Всі учасники були задоволені результатами своєї роботи.

4 7 8