Категорія: Новини коледжу
Перегляди: 178

istock 466742605   Українська народна вишивка — унікальне явище духовно-матеріальної культури нашого народу. Упродовж тисячоліть у народній вишивці знаходили і знаходять відображення думки і настрій людини, яка її творила.

   Споконвіку українці свято шанували одяг, а особливо вишиту сорочку. Наші пращури вірили, що вона захищає людину не лише від негоди, а й від ворожих стріл. Вважалося, що сорочка, яка прилягає до тіла має магічну силу, тому є оберегом людини.

   У межах декади науки, яку проводить кафедра педагогіки і психології дошкільної та початкової освіти КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж», 17 травня 2023 року була проведена цікава та насичена квест-гра «Вишиванка – генетичний код нації!».

   Учасники заходу – студенти 1-3 курсів спеціальностей 012 Дошкільна освіта, 013 Початкова освіта,  231 Соціальна робота.  

   Модератораторами заходу виступили Надія Стаднік, старший викладач кафедри педагогіки і психології дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук, Єлизавета Вакуленко і Дарина Григор, студентки 2 ПО групи спеціальності 013 Початкова освіта.

   Проведення і оцінювання завдань квесту здійснювало почесне журі – завідувач кафедри психології і педагогіки дошкільної та початкової світи, кандидат психологічних наук Тетяна Панченко та студентка 3 ДО групи спеціальності 012 Дошкільна освіта Тетяна Заливанська.

   Команди «Барвінок» та «Соняшник» випробували свої знання та вміння на таких станціях, як: «Асоціативний кущ», «Цікаві факти», «Патріотична руханка», «Збери прислів’я», «Розсипанка», «Поетична», «Шифрувальник», «Національний одяг українців», «Ребусна», «Словникова скриня», «Дишефратор», «Зіркова». 

   Учасники мали змогу створити власні композиції-розмальовки вишиванок, вітальні листівки до Дня вишиванки, за допомогою QR-коду могли побачити вишите на серветці своє символічне ім’я.

   У процесі виконання завдань квесту студенти демонстрували вміння працювати в команді, швидко розв’язувати поставлені завдання, розвивали творчі здібності, критичне мислення та вчились комунікувати між собою. В результаті перемогу здобула дружба.

 

845159296 4865132181
84835165 8415321851