Українська народна кухня – це така ж культурна спадщина українського народу, як мова, література, мистецтво. Це неоціненний здобуток, яким можна і варто пишатися. Українська кухня збагачувалася протягом багатьох років, тому, в певній мірі, відбиває не тільки історичний розвиток українського народу, а й його звичаї, традиції та культуру.
28 січня студенти 22 ПО(а) групи (викладач Лук’яненко В.П.) підготували та провели майстер-клас англійською мовою на тему«Ukrainian cuisine», де показали відмінні знання англійської мови та представили багатство української кухні, продемонстрували приготовані власноруч українські страви,розіграли ситуації, вигадали конкурси, поширили знання про гостинність рідного краю.
Українці – спрадавна хліборобський народ, відтак і традиційна українська культура ґрунтується на цінностях хліборобської праці та шануванні хліба. Любов і повага до хліба відобразилася й у меню студентів. Надавали перевагу пиріжкам, вареникам, дерунам … Доповненням до борошняних страв був полуничний та малиновий джем, котрим студентки-господині запаслися ще з літа, узвар та духмяний український чай з м’ятою. В залі панувала дружня атмосфера, чудовий настрій і професійна англійська мова.
![]() |
![]() |