Open menu

У сучасному світі, де турбулентність та неузгодженість нерідко зустрічаються у особистих та професійних стосунках, вміння ефективно управляти конфліктами стає не просто навичкою, а справжньою компетентністю. 

26 березня 2024 року у рамках декади педагогічної майстерності циклової комісії викладачів психолого-педагогічних дисциплін у КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» було проведено WORKSHOP «Конфліктна компетентність: від турбулентності до співпраці», організаторками якого стали Веред Аліса та Любов Черниш

Під час цього заходу відбулося глибоке занурення у природу конфлікту: його причини, типи та етапи. Учасники отримали можливість оволодіти техніками ефективного вирішення конфліктних ситуацій від розбору до стратегічного планування.

Також  при обговоренні була піднята актуальна тема серед студентської молоді «Аб’юзивні стосунки: як розпізнати аб’юзера і що робити».  Під час заняття здобувачі освіти мали змогу визначити основні ознаки аб’юзу та скласти «психологічний портрет» даного явища. Було обговорено відмінність конфлікту від аб’юзивних стосунків та наведено приклади взаємовідносин. 

У результаті тренінгу студенти прийшли до висновку, що аб'юзивні стосунки не є нормою чи прийнятною поведінкою, адже кожна людина має право на повагу, безпеку та відносини, засновані на взаємній повазі та підтримці.