Open menu

     2 березня 2020 року на базі КЗВО КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж» відбулося засідання круглого столу «Університети підприємництва: практика та перспективи міжнародної освіти. Програми українсько-польські». У заході взяли участь представники таких українських та польського закладів освіти:

  • Університету Економіки «Вижша школа Господаркі в Бидгощі» (Польща);
  • КЗВО КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний коледж»;
  • Таращанського державного технічного та економіко-правового коледжу;
  • Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням слов'янських мов.

       Спеціальний гість заходу Почесний консул України в Польщі пан Кшиштоф Сікора, Президент Університету Економіки (Wyższa Szkoła Gospodarki), висвітлив актуальні проблеми сучасних українсько-польських відносин через співпрацю польських та українських закладів освіти.
      У розрізі заходу було обговорено питання діяльності закладів у сфері соціальної політики. Зокрема, Світлана Кашуба, професор, директор Європейського інституту при Університеті Економіки в м. Бидгощ (Wyższa Szkoła Gospodarki, WSG), чітко визначила основні пріоритети діяльності та ідеї суспільних послуг WSG, пояснила, як відбувається навчання у сфері соціальних послуг, познайомила учасників заходу з проєктами «Нові компетенції – нові можливості самоврядування в сфері форм опіки над дітьми до 3 років», «Добрі практики опіки над дітьми до 3 років як підтримка батькам, що працюють», «Підтримка осіб з неповносправностями (особливими потребами)», «Активізація старших осіб» через Інститути третього віку тощо. Крім того, були висвітлені питання щодо:

  • стажування викладачів в Університеті Економіки;
  •  обміну студентами та викладачами між закладами освіти в межах програм Erasmus+ та NAWA;
  • організації освітніх подорожей у WSG.

        Олексій Докучаєв, директор представництва в м. Києві, розкрив питання співпраці Університету Економіки із закладами освіти, що були присутні на заході, запросив до участі у Міжнародному мистецькому конкурсі «Світ очима молодих».

       Представники українських закладів освіти поділилися власним досвідом реалізації соціальних програм та студентських проєктів.

    Заходи подібного формату сприяють не тільки налагодженню українсько-польських відносин, а й є ефективним шляхом модернізації освіти в Україні та Польщі.