Open menu

 16.05На думку відомого мецената Б. Ханенка «Музей повинен бути оселею муз, повинен одночасно бути і школою, і храмом, священним місцем, куди повинно стікатися все для вивчення прекрасного і для поклоніння красі, щоб потім і в житті розуміти і любити красу». 

Історію людства можна вивчати по-різному – за війнами й великими баталіями, за іменами правителів, політичними подіями. А можна за тим, як людина у різні часи уявляла собі прекрасне, як утілювала своє бачення світу в художніх образах, тобто засобами мистецтва.

Музеї – це сховища колективної пам’яті. Яких тільки не буває музеїв! Археологічні, історичні, художні, будинки-музеї, музеї одного міста, однієї вулиці, музеї їжі, вина, тканин, медицини, книг, рослин, музичних інструментів.

Виставка бібліотеки Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу і запрошує Вас поринути у світ художніх образів, відвідати музеї, де живуть образотворчі мистецтва. Вона зацікавить історією відомих музеїв, познайомить з унікальними книгами, які можна переглянути у бібліотеці. Помандрувати сторінками альбомів можна ТУТ.