Open menu

  5 жовтня 2020 року в читальній залі бібліотеки відкрита книжкова виставка «Серце віддаю дітям: назустріч професії»
  Всесвітній день вчителя – велике свято. Вітаємо Вас, дорогі наші викладачі, від усієї душі! За покликом серця ви обрали благородну, потрібну, але дуже відповідальну професійну стежину – педагогічну. Вчити дітей – це не просто робота, це стиль життя. Адже перша вчителька – це головна людина в житті кожної дитини, у її вихованні, навчанні, у боротьбі за розум, знання, за її майбутнє в цьому світі.. Ви наші наставники і для деяких навіть друзі. Ви даруєте надію і допомагаєте розправити крила для великого польоту, довжиною в життя. Нехай людина за покликанням Учитель завжди
буде здоровою і повною сил, щасливою і успішною, оптимістичною і рішучою. Від щирого серця бажаємо терпіння і мудрості, міцного здоров'я та великих творчих успіхів! З Днем вчителя!
   Щорічно в понад 100 країнах світу відзначається день вчителя, що був заснований в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches Day).
  Історичною передумовою для заснування Дня вчителя стала Спеціальна міжурядова конференція про статус вчителів (Special Intergovernmental Conference on the Status of Teachers), яка відбулася 5 жовтня 1966 року в Парижі. У результаті представниками ЮНЕСКО та Міжнародної організації праці був підписаний документ «Рекомендації щодо статусу вчителів» (Recommendation concerning the Status of Teachers).
   У Всесвітній день вчителя ООН пропонує батькам і всім громадянам на хвилину задуматися про те, як змінив їхнє життя хороший учитель, пам’ять про якого вони зберегли.
   А ми, бібліотекарі, запрошуємо викладачів коледжу та майбутніх педагогів-наших студентів переглянути книжкову виставку, поновити свої знання з історії педагогіки України, пригадати тисячолітні надбання народів світу в царині виховання людини, поповнити професійну скарбничку 144 методами креативної педагогіки.