Open menu

01  У рамках декади педагогічної майстерності викладачів української мови та літератури, зарубіжної літератури у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі 10 листопада 2020 року викладачем Таїсією Лобко було проведено усний онлайн-конкурс «Хто мови своєї цурається, хай сам себе стидається».

  У заході взяли участь студенти 12 ПО(а) групи. Під час проведення конкурсу було реалізовано завдання:
- донести до студентів красу і багатство української мови;
- формувати відчуття краси рідної мови;
- розвивати мовленнєві здібності студентів;
- збагачувати словниковий запас;
- виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.
 За допомогою мультимедійної презентації «Мандрівка у країну писемності» студенти дізналися про історію писемності, визначили місце української мови серед інших слов’янських мов, почули щирі слова любові і вдячності до неї. Учасники заходу були поділені на дві команди «Мовознавство» та «Словограй».

  Студенти в першому турі «Народ скаже, як зав’яже» пояснювали українські прислів’я, у другому турі «Відгадайко» гравці відгадали загадки про рідну мову. У наступному турі «Наша рідна мова» учасникам заходу було запропоновано пояснити правопис слів. А під час «Поетичної хвилинки» у виконанні першокурсників прозвучали вірші про рідну мову.
   Насамкінець заходу учасники дійшли висновку, що жити в Україні й не знати мови – це неповага до держави, народу й до себе.

02 l6
l4 l5
04