Open menu

01

   У читальній залі бібліотеки відкрилася книжкова виставка «Саморозвиток - внутрішня опора особистості вихователя».

     Професія вихователя, до якої готує наш коледж, вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і любові до своєї справи. Виховання  дітей на початку їхнього життєвого шляху – не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить їх майбутнє. Дошкільний вік – один із найбільш відповідальних і важливих етапів. коли закладаються основи світосприйняття і здоров’я, формується особистість.

    Для успішного здійснення педагогічної діяльності вихователь повинен володіти знаннями з дошкільної педагогіки, дитячої психології, індивідуальних психологічних характеристик, вікової фізіології, дошкільної педіатрії та гігієни, правил охорони життя і зміцнення здоров’я дітей. Одночасно йому необхідно володіти відомостями про форми, методи і засоби здійснення навчально-виховного процесу, організацію ігор, інтелектуальної та фізичної праці, художньої творчості, облаштування простору життєдіяльності. Ці знання є основою необхідних у його діяльності практичних умінь.

    Тож наші студенти та викладачі запрошуються у читальну залу на перегляд книжкової виставки «Саморозвиток - внутрішня опора особистості вихователя».  На виставці представлені підручники, монографії, періодичні видання, що допоможуть майбутнім вихователям дитячого садочка набути вміння забезпечувати різні форми активності дитини (фізичну, емоційну, соціальну, моральну, пізнавальну, мовленнєву, художню, креативну); використовувати оптимальні для дошкільного віку моделі основних видів діяльності (спілкування, сюжетно-рольові ігри, предметно-практичну, дослідну та навчальну діяльність).

     Адже від того, наскільки педагог використовує новинки психолого-педагогічної науки та практики, передовий досвід, шукає нові методи та прийоми роботи з дітьми, дбає про свій інтелект і культурний розвиток, залежить рівень розвитку його вихованців.