Open menu

01

    За ініціативи заступника директора з виховної роботи Оксани Косяк та голови циклової комісії кураторів академічних груп Юлії Донченко у рамках декади педагогічної майстерності кураторів академічних груп  КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» 7 жовтня 2021 року практичним психологом Алісою Веред та соціальним педагогом Діаною Бараєвою було проведено семінар-практикум для кураторів академічних груп «Стереотипи у свідомості педагогів та етичні установки щодо їх подолання». Мета заходу полягала у подоланні негативних, трансформації застарілих, закріпленні позитивних стереотипів у педагогів.

    Куратори академічних груп під час семінар-практикуму дійшли висновку, що уявлення про стереотипи являють собою різні визначення, інтерпретаційні характеристики, а саме поняття «стереотип» аналізується як «образ чи уявлення», «установка», «знання», «стереотипізовані соціальні уявлення», «частина минулого досвіду» тощо.

    Також було з'ясовано, що стереотипи можуть мати як позитивне, так і негативне значення. Позитивний момент обумовлюється тим, що вони забезпечують визначеність, точність у реагуванні під час складних ситуацій та відносну успішність у діяльності педагога в стандартних умовах. Негативне значення впливає на результативність педагогічної діяльності, так як закріплюється зайва алгоритмізація в підходах до кожного вихованця, спрощеність в поглядах та реакціях.

    Педагогічні стереотипи можуть перешкоджати адекватному сприйняттю педагогічних ситуацій та експериментуванню педагога, тому за допомогою практичних прав куратори академічних груп вчилися трансформувати негативні стереотипи в позитивні.

   
01
01
01 01
01 01
01 01
01 01
01 01
01 01
01 01