Open menu

01

    Міжнародний конкурс знавців української мови був ініційований понад 20 років тому видатним громадським діячем і меценатом із Канади Петром Яциком. Сьогодні у співпраці Міністерства освіти і науки України та Ліги українських меценатів здійснюється реалізація цього суспільно значущого заходу для учнівської та студентської молоді, що популяризує українську мову в усьому світі.

    Епідемічна ситуація, як і торік, ускладнює проведення масових заходів. Проте організатори шукають нові можливості та ресурси, зберігаючи традиції Конкурсу, які складалися протягом десятиріч. У контексті цифровізації освіти, яка активно впроваджується в Україні, цьогорічні мовні перегони було запропоновано провести в онлайн-форматі.

    Саме тому 11 листопада 2021 року у Білоцерківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі  відбувся І етап ХХII Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика серед студентів ІІІ-ІV курсів, незважаючи на те, що вихованціі закладу навчаються дистанційно. Координатори заходу, викладачі української мови Оксана Косяк, Галина Бородійчук, підготували онлайн-завдання, котрі дозволили визначити найкращих знавців української мови. Ними стали:

І місцеЩипак Анастасія, студентка 32 ПОа групи (56/60 б.)

ІІ місцеБондар Маріам, студентка 44 ПОін групи (54/60 б.)

ІІІ місцеДемяненко Аліна, студентка 41 ПОі групи, Неміко Дарина, студентка 34 ПОін групи (52,5/60 б.).

Щиро вітаємо переможців та бажаємо нових успіхів!

01 01