Open menu

01        Майбутнє України належить соціально відповідальним, прогресивним та освіченим українцям.Саме тому одним зі стрижневих напрямів Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу є цифровізація освітнього процесу. На викладачів коледжу, котрі готують фахівців освіти, покладено відповідальну місію – навчити студентів використовувати у роботі ефективні онлайн-інструменти.

         Враховуючи це, у рамках декади педагогічної майстерності викладачів української мови, української та зарубіжної літератур 17 листопада 2021 року Оксаною Косяк, викладачем-методистом, було проведено відкрите онлайн-заняття зі студентами 42 ПО(а) групи з сучасної української мови з практикумом на тему «Другорядні члени речення. Додаток. Прямий та непрямий додаток».

         Для реалізації мети і завдань заняття викладачка застосувала онлайн-інструменти, котрі сприяли не лише кращому засвоєнню навчального матеріалу, а й формуванню професійних компетентностей у майбутніх педагогів (Google  документи, Google Jamboard,  JigsawPlanet, LearningApps тощо). До пошуку, творчої діяльності, критичного мислення студентів спонукали наступні види робіт: «Подія дня»,  «Чотириколірка», «Платформа творчості», складання пазлів, вправа з ключем, лінгвістичне дослідження, складання схеми, розгадування онлайн-кросворда. Крім того, заняття мало величезний виховний потенціал – вихованці закладу взяли участь у розробці студентського проєкту, обговорили соціальні виклики перед сучасною Білою Церквою та дійшли висновку, що зміни  у країні, місті, закладі освіти залежать, у першу чергу, від кожного з нас.