Open menu

1582621314 130 листопада 2021 року викладачкою інформатики Вікторією Галашевською було проведено відкрите  практичне заняття зі студентами 31 ПО (і) групи з навчальної дисципліни «Інформаційно-комунікаційні технології та технічні засоби навчання» на тему «Ознайомлення з сучасними онлайн-сервісами графічного дизайну (Canva). Створення та редагування постерів, флаєрів, банерів та інших графічних об’єктів».

Метою даного заняття було ознайомити студентів з основами графічного дизайну та онлайн-сервісами графічного дизайну; поглибити знання про вимоги до оформлення мультимедійних продуктів; розвивати вміння створювати та редагувати різні види графічних об’єктів  в онлайн-сервісі Canva для використання в освітньому процесі початкової школи; формувати інформаційну культуру та ІКТ-компетентність; виховувати прагнення до особистої творчості.

Заняття було представлене у вигляді віртуального підручника, створеного в сервісі Genially, що сприяло побудові цілісної системи взаємодії викладача і студентів. Для розкриття теми викладачка успішно використала такі засоби та форми роботи: інтерактивні вправи «Брейнстормінг» з метою мотивації навчальної діяльності студентів та  «Світлофор» для поділу на малі групи, флеш-картки та інтерактивну інфографіку (сервіс Genially) для ознайомлення з основними поняттями та теоретичним матеріалом заняття, інструкційні картки для практичної роботи, інтерактивну вправу в сервісі  LearningApps для закріплення вивченого матеріалу, лист самооцінки на віртуальній дошці Jamboard та віртуальну дошку Padlet для представлення студентських робіт.

Присутні колеги відзначили, що створені студентами навчальні, інформаційні та інструкційні плакати (постери) в онлайн-сервісі Canva можна використовувати для реалізації ілюстративного, схематичного та інтерактивного способів навчання в початкових класах, засвідчили розвиток професійної компетентності майбутніх фахівців в умовах цифровізації освітнього середовища.

1gal 7gal  2gal 
 4gal  3gal  6gal