Open menu

Заява Президії Федерації профспілок України «Війні – ні, миру – так!» »  Профспілка працівників освіти і науки України

“Боже, збережи Україну і її народ!
Благослови та зміцни воїнів наших...”
Із виступу Президента України В. Зеленського

       03 жовтня 2022 року в читальній залі бібліотекарі коледжу Тетяна Шелест та Алла Ковтун провели тематичний захід “Молитва за Україну” зі студентами 22 ПО (а) групи (куратор Ольга Леонова). Захід відбувся в рамках декади педагогічної майстерності кураторів академічних груп та працівників бібліотеки і мав на меті:
- утвердження в свідомості та почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України;

- формування громадянської, комунікативної компетентності здобувачів освіти, їх національної свідомості та патріотизму;
- пробудження почуття гордості за рідну землю, любові до рідної мови, України.
           За вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист. Із Небесної Сотні почалися вбивства українського населення у мирний час. У боротьбі за краще європейське майбутнє наш народ зустрівся з агресією росії. Важкі часи переживає наша Україна. Триває війна... Гинуть люди... Палають міста...Страшне чорне слово “війна” жахливе тим, що не всі зможуть повернутися живими до рідних домівок. І якщо ми хочемо осягнути минуле України та дбати про майбутнє, то маємо багато вчитись, знати і пам’ятати.
      Організатори заходу закликали згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє, тих, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості пожертвував собою.
        Вони повинні жити в нашій пам’яті! За Україну! За Мир і Спокій!