Open menu

       07 листопада 2022 року в рамках декади викладачів української мови, української та зарубіжної літератур відбулося засідання круглого столу «Інтенсивна підготовка до ДПА у формі ЗНО: проблеми і пропозиції». Викладачі циклової комісії обговорювали питання успішного складання державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

         Наталія Корчинська акцентувала увагу присутніх на нормативних документах щодо проведення ЗНО 2023. У ході обговорення з’ясували переваги, недоліки ЗНО та НМТ, визначили проблеми низького рівня результатів студентів ІІ курсу та внесли пропозиції щодо покращення підготовки здобувачів фахової передвищої освіти.

           Викладачі поділилися досвідом підготовки до державної підсумкової атестації, запропонували форми роботи, що, на їхню думку, допомагають якісно підготуватися до складання тестових завдань.

          Галина Бородійчук продемонструвала роботу з мінісагами, адже саме цей вид роботи допомагає на заняттях української літератури розвивати структурність, конкретність та лаконічність викладу думок.
             Марина Никоненко запропонувала ряд вправ для вдосконалення орфографічної, орфоепічної та синтаксичної грамотності.
         Ольга Леонова звернула увагу на комплексні завдання з української мови, що дають можливість не тільки засвоїти новий матеріал, а й повторити раніше вивчений.
        Ментальні карти, флешкарти та інтерактивні ресурси для підготовки до складання ЗНО з української мови та літератури, що використовує у своїй діяльності Наталія Корчинська, не тільки допомагають якісно засвоїти програмовий матеріал, а й зацікавлюють здобувачів освіти, розвивають пам’ять, логічне та критичне мислення.