Open menu

      

    6 грудня 2022 року в читальній залі коледжу бібліотекарі Тетяна Шелест та Алла Ковтун провели інформаційну годину “Філософія серця”, приурочену 300-річчю від дня народження  Григорія Сковороди (1722-1794), українського філософа, поета, музиканта, педагога.

        

        Захід сприяв:

  •  активізації знань про Україну,
  •  популяризації творчостї Григорія Сковороди;
  •  формуванню почуття гордості за видат­них діячів українського народу, за наше славне історичне минуле та багату творчу спадщину.

      Студенти 23 ПО (ф) групи (куратор І. А. Фастовець) збагатили свої знання про життєвий та творчий шлях Григорія Сковороди. Лейтмотивом заходу стали запитання: Ким є для українців Сковорода? Яким його бачить кожен із нас? Присутні поринули у царину його вчення, торкнулися того, чого навчав, пригадали та розкрили його зречення: “А світ ловив мене, та так і не спіймав”. Книжкова виставка “Григорій Сковорода: 300 років вільний” допомогла повніше розкрити тему заходу. Студенти зачитали вислови і афоризми філософа та висловили власні думки щодо їх розуміння.           

       Тож читаймо Сковороду, пізнаваймо, любімо людину і працю. Адже, пророче передбачаючи майбуття, великий філософ писав: “...Бачу все нове: нових людей, нове творіння і нову славу”. Можливо, ми і є тими новими людьми, у серцях яких завжди житиме мудре слово Г. Сковороди.