Open menu

1600x960 1312657 skills   Рівень успіху вже давно перестав залежати тільки від того, наскільки добре можна виконувати свої безпосередні обов`язки. Щоб бути компетентним фахівцем, треба розвивати Soft skills, так звані «м`які навички». Глибокими знаннями за спеціальністю та високою кваліфікацією вже нікого не здивуєш. Саме тому зараз на ринку праці цінуються особистісні якості. Soft Skills – це комплекс універсальних навичок, які відповідають за успішність у будь-якій сфері діяльності, незалежно від спеціальності.

   23 березня 2023 року у рамках проведення декади педагогічної майстерності викладачів циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін Алісою Веред та Юлією Літвін для студентів 44 ПО(ін) групи було проведено заняття з елементами тренінгу «Формування "soft-skills" у процесі професійного розвитку майбутнього вчителя початкових класів».

   Під час тренінгу студенти ознайомилися з поняттями «hard skills» та «soft skills»; визначили, які складові входять до цих навичок; виділили, якими ознаками soft skills повинен володіти сучасний працівник в сфері освіти, а головне – вчилися практично формувати необхідні м’які навички за допомогою практичних вправ «Хвилина слави», «Вулкан», «Шалений архітектор», «Газета». Отримані знання та вміння сприяли розвитку професійної компетентності майбутніх фахівців освіти.

 

3 11 21 41