Open menu

Під таким гаслом 15 листопада 2023 року провела відкритий пробний урок інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у 3-А  класі Білоцерківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12 з поглибленим вивченням інформаційних технологій студентка 41 ПО(і) групи  Сніжана Несчотна.

Дослухавшись до порад учителя-класовода Ірини Бондаренко та методиста Ольги Литвин, студентка розробила сучасний цікавий конспект уроку на тему «Ми всі різні: звичаї і традиції» та успішно його провела.

У ході уроку Сніжана  Несчотна, опираючись на компетентнісний і діяльнісний підхід у навчанні молодших школярів, реалізувала міжпредметні зв’язки з українською мовою, народознавством, природознавством, літературним читанням, мистецтвом, інформатикою. Перевагу надавала ігровій діяльності учнів («Інтерв’ю», «Чим ми схожі», «Оплески») та інтерактивним вправам («Налаштування», «Привітання», «Коло ідей»). Навчальна мультимедійна презентація, створена студенткою-практиканткою, відповідала всім дидактичним вимогам, забезпечувала пізнавальну активність учнів,  наступність у засвоєнні нових знань, умінь і навичок, емоційність, позитивну атмосферу уроку. 

Методично  правильно Сніжана Юріївна організувала роботу учнів за підручником і роботу в зошиті, цікаво і результативно для дітей провела тематичну фізкультхвиинку та вправи для очей. 

Присутні викладачі коледжу та вчителі школи відзначили, що студентка на уроці продемонструвала вміння інтегрувати традиційні та інноваційні методи і засоби навчання, підтримувати високу працездатність учнів та створювати  сприятливу атмосферу, проявила мобільність, педагогічну гнучкість, що забезпечило досягнення мети уроку.

Ці перші кроки в сучасній початковій школі для Сніжани Несчотної та запрошених студентів 41 ПО(і) групи – шлях до розвитку їх професійної компетентності як майбутніх учителів початкової школи.