Open menu

14-16 листопада 2023 року, напередодні відзначення Міжнародного Дня студента, у Києві відбувся Всеукраїнський студентський форум «Молодь – для України. Україна – для молоді».

Захід об’єднав понад 70 молодих, креативних і прогресивних лідерів студентських профкомів із провідних закладів вищої та передвищої освіти країни, Представниками від первинної профспілкової організації комунального закладу "Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж" були Жданова Тамара, голова студентської ради гуртожитку, студентка 1ПО групи, та Дробинка Вікторія, студентка 41 СО(ом) групи. Молодь прагнула обговорити основні виклики, які стоять перед студентами сьогодні, в умовах повномасштабної війни та можливості на майбутнє країни. 

Загалом Всеукраїнський студентський форум «Молодь – для України. Україна – для молоді» відбувся досить активно, з акцентами та по-студентському енергійно. Окрім участі у практичних та дискусійних панелях, молодь постійно обмінювалася досвідом, презентувала напрацювання своїх первинних організацій,  ділилися різними аспектами волонтерської діяльності та допомоги армії України не лише в робочій обстановці, а й за кавою.

За підсумками роботи було прийнято резолюцію, у якій студентські лідери закликали владу розробити механізми залучення молоді до післявоєнної відбудови України через акумулювання кращих практик молодіжної роботи та створення товариств для громадського обговорення, обміну досвідом та підтримки молодіжних проєктів у рамках євроінтеграційних процесів.

Також було виголошено прагнення налагодити співпрацю профспілкової сторони з Радою з молодіжних питань при Президентові України.

Учасники форуму впевнені, що тісна співпраця між профспілками та владою сприятиме поліпшенню становища молодих людей, їх економічної активності, а також поверненню молоді з-за кордону задля розбудови країни після нашої Перемоги!