Open menu

У День Соборності України ми знову повертаємося до подій 100-річної давнини і розуміємо, що Українська революція не закінчилася. Продовжується боротьба за соборність, незалежність із тим самим ворогом. Тому так важливо знати правдиву історію того періоду, яку радянська влада довгі роки приховувала від нас або перекручувала. 
Одним з національних героїв, творців Української революції є Симон Петлюра. Про його діяльність, життя в еміграції, останні праці, призначені для підпільної боротьби, дізналися студенти 11 СО (ОМ) групи (куратор 
Козаченко В. Л.) під час усного журналу «І оживе добра слава, слава України», що відбувся 22 січня 2024 року в читальній залі бібліотеки.
Зокрема, останнє оповідання “Московська воша” стало документом часу. Автор дає популярний виклад історії Українського змагання, розпачливої боротьби Української армії, гарячкових заходів Уряду УНР, помилок, непримиримості між українською та “московською” націями. Суть московсько-української війни, суть наших визвольних змагань, як вона показана в брошурі, не перестала бути актуальною. Вона не змінилася, як не змінилася потреба боротьби.