Open menu

У рамках декади педагогічної майстерності викладачів циклової комісії фізико-математичних дисциплін 07 лютого 2024 року в КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» викладачем інформатики Юлією Парфеновою було проведено відкрите навчальне заняття в 14 ПО(ін) групі на тему «Криптографічні методи захисту інформації». 

Криптографічні методи захисту інформації – це спеціальні методи шифрування, кодування або іншого перетворення інформації, в результаті якого її зміст стає недоступним без пред'явлення ключа криптограми і зворотного перетворення.

Мета заняття –  дати уявлення про розмежування доступу, криптографічні методи захисту інформації та про контроль цілісності інформаційних ресурсів; ознайомити з основними методами криптологічного захисту та з відомими алгоритмами шифрування; сформувати навички застосування найпростіших криптографічних шрифтів; розвивати логічне й алгоритмічне мислення, творчу ініціативу та активність; формувати вміння діяти за інструкцією, планувати свою діяльність, аналізувати i робити висновки.

 У ході заняття здобувачі освіти опрацювали теоретичні результати сучасної криптографії, що використовуються при побудові захищених інформаційних систем в економіці, знайомилися з основними моделями та методами захисту інформації, зокрема особистої інформації. 

Під час виконання практичних завдань здобувачі освіти мали змогу на практиці застосувати різні методи захисту інформації, зокрема, кодування методом Цезаря та створення електронного цифрового підпису (ДІЯ.Підпис).

Отримані на занятті знання, вміння і навички студенти зможуть застосувати як у своїй своїй професійній діяльності, так і повсякденному житті.