Open menu

Кобзарю! Знов до тебе я приходжу,
бо ти для мене совість і закон.

Ліна Костенко

8 березня 2024 року в читальній залі бібліотеки проведена година шани «Тарас Шевченко: український месія в силовому полі європейської культури», присвячена  210-й річниці від дня народження Т. Г. Шевченка (1814-1861), видатного українського поета, художника, громадського діяча, перекладача, автора "Кобзаря". 

Бібліотекар Тетяна Шелест спільно з викладачем української мови та літератури Ольгою Леоновою для здобувачів освіти 14 ПО(ін) групи розповіли про роль Тараса Шевченка в становленні української нації, української літературної мови і його вплив на подальшу історію українства.  Кобзар є основоположником нової української мови на  живомовній народній основі, що відкрило перспективу розвитку української нації і культури. Знаковість найвищої проби поставила Шевченка поряд із такими знаними велетами національних культур, як Данте, Шекспір, Байрон, Гюго, Гете, Міцкевич, Словацький, Петефі.

Допомогли повніше розкрити захід книжкова виставка та виставка репродукцій картин “Свою Україну любіть” та мультимедійна презентація “Т. Шевченко у Білій Церкві”.