Open menu

Педагогічна практика «Пробні заняття та уроки» студентів спеціальності 013 Початкова освіта є запорукою успішної підготовки майбутнього педагога до здійснення професійної діяльності в школі. Сьогодні вона проводиться в непростих для  закладу освіти, як і для всієї країни, умовах. 

Протягом двох місяців студенти-практиканти 32 ПО(а) та 33 ПО(ф) груп оволодівають різними формами навчального процесу: очною, дистанційною та змішаною;  знайомляться з особливостями освітнього процесу в початковій школі; творчо використовують знання та уміння, отримані на навчальних заняттях з методик навчання в початкових класах; демонструють навички організації освітнього процесу на уроці; проявляють особистісну готовність до роботи вчителем початкових класів та максимально випробовують свої сили в обраній професії.

Готуючись до уроків інтегрованого курсу «Я досліджую світ», студенти набувають педагогічного досвіду, вдало впроваджують сучасні технології навчання, використовуючи роботу в групах, парах та такі інтерактивні методи, як: «Павутинка», «Впіймай у долоньки», «Так чи ні», «Робота з цеглинками», «Незакінчене речення», «Мікрофон» тощо. На уроках прослідковується міжпредметна інтеграція з українською мовою, технологіями і дизайном, мистецтвом, літературним читанням.

Майбутні фахівці вміють підтримувати високу працездатність учнів та створювати  сприятливу атмосферу навчання, що забезпечує формування у здобувачів освіти ключових компетентностей. 

Щиро тішимося успіхами студентів 32 ПО(а) групи Софії Тонкошкур, Анастасії Кириленко, Софії Степанової та 33 ПО(ф) групи Дениса Пригорницького, Назарія Проценка, які у березні провели свій перший урок інтегрованого курсу «Я досліджую світ» (методист Віра Виноградова). Позитивні відгуки класоводів та захоплені обличчя молодших школярів є свідченням результативності перших кроків у педагогічній діяльності.