Open menu

02 квітня 2024 року у рамках проведення декади педагогічної майстерності викладачів циклової комісії природничих дисциплін, БЖД та охорони праці студенткою 32 ПО(а) групи – Гаркавою Валерією, був проведений відкритий урок з інтегрованого курсу «Я досліджую світ» на тему «Охорона довкілля – спільна справа всіх землян» (методист Віра Виноградова).

Студентка-практикантка проявила педагогічну творчість та майстерність, самостійність в організації освітнього процесу, вміння працювати з дитячим колективом, створивши атмосферу зацікавленості, доброзичливості, взаємоповаги.

Валерія Гаркава успішно використала різноманітні методи та прийоми навчання, поєднанні з сучасним цифровими інструментами. Під час слухання казки молодші школярі мандрували на невідому планету, що дало змогу сформулювати тему уроку. Цікаві завдання і вправи, читання вірша, перегляд відеоматеріалу, робота над прислів’ями та створення пам’ятки «Друга природи» сприяли усвідомленню школярами необхідності і важливості збереження довкілля, вирішення екологічних проблем планети Земля, формуванню особистої відповідальності за охорону природи.

Упродовж уроку молодші школярі отримали можливість висловити власне ставлення щодо збереження природних ресурсів та вміння використовувати відходи, що сприяло поглибленню знань з питань охорони довкілля.