Open menu

У рамках декади педагогічної майстерності викладачів психолого-педагогічних дисциплін КЗ КОР «Білоцерківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж» 28 березня 2024 р. для здобувачів 3 курсу спеціальності 013 Початкова освіта фахової передвищої освіти та здобувачів 2 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 Дошкільна освіта проведено інтегроване заняття-workshop на тему «Когнітивний розвиток дітей за методикою Мрії Монтессорі». 

Модератори заходу – викладачі циклової комісії психолого-педагогічних дисциплін Стаднік Надія і Літвін Юлія.

Стаднік Надія розповіла про життєвий і творчий шлях Марії Монтессорі. Студенти переглянули відео про систему Марії Монтессорі.

Літвін Юлія ознайомила присутніх із напрямами, які М. Монтессорі втілила у 5 зонах діяльності: зона навичок практичного життя, сенсорно-моторна, математична, мовна та космічна і запросила всіх присутніх до практичної діяльності з матеріалами. 

Зона сенсорно-моторного розвитку включала роботу з піском у sand-box, ігри з паличками Кюізенера, блоками Дьєнеша, різноманітними фігурами. При вивченні математичної зони використовувалися математичні ваги, геометричні фігури, геоборд, дидактичні матеріали для виконання математичних дій. Мовна зона була представлена іграми «Потяг», «Вкладиші», «склади розповідь». Космічна зона, яка передбачає вивчення основ біології, географії, природничих наук, включала роботу з іграми на липучках різноманітного спрямування.

Студенти із задоволення вправлялися у використанні дидактичних матеріалів і отримали велике задоволення від участі в заході. По закінченню було продемонстровано заповіді, які залишила у спадок Марія Монтессорі.