Open menu

У березні 2024 року в Білоцерківській громаді відбулося відкриття виставки-конкурсу робіт молодих майстрів традиційного декоративно-ужиткового мистецтва та народних промислів «Краса руками молодих». Організатором тридцятої, ювілейної виставки виступило управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради, співорганізатором КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей», в одному із залів якого можна ознайомитися із роботами митців.

В експозиції були представлені роботи 217 молодих майстрів віком від 7 до 35 років із числа учнів, студентів, вихованців гуртків, студій, творчих об’єднань образотворчого мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва загальноосвітніх, позашкільних та вищих навчальних закладів, шкіл мистецтв, а також окремих аматорів громади, які подали на виставку-конкурс 223 роботи.

Мета виставки-конкурсу – популяризація українського народного художнього мистецтва, заохочення молоді до продовження багатих народних традицій рідного краю, художнього мистецтва України. 

Активна, масова участь молоді громади у виставці-конкурсі стали свідченням її патріотичності, ствердженням нашої самобутності, глибини та наступності народних мистецьких традицій, непорушного права українського народу на незалежність.

За найбільш скромними підрахунками, за 30 років у виставці-конкурсі взяли участь близько 7500 представників творчої молоді, які надали понад 8400 робіт. Молоді майстри звертаються до історії українського народу, вивчають його культуру та побут, застосовують у своїх роботах традиційні народні мотиви. Це сприяє духовному зростанню молоді, є виявом любові до рідного краю, рідної України.

19 квітня 2024 року відбулося урочисте нагородження переможців Конкурсу, серед яких є і студенти Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу:

- Горбань Марія, студентка 41 СО (ом) групи, здобула перемогу (ІІ місце) у категорії "Ліплення з пластиліну" серед молоді 17-19 років за творчу роботу "Соколи";

- Тарабріна Софія, студентка 11 СО(ом) групи, здобула перемогу (ІІІ місце) у категорії "Розпис акрилом" у віковій категорії 14-16 років за творчу роботу " Квітуча Перемога".

Переможцям та учасникам виставки-конкурсу було вручено дипломи, подяки та цінні подарунки.

Тож вітаємо переможців та їх наставників, Олену Шульгу та Валентину Козаченко, і бажаємо подальших творчих успіхів!