Open menu

У рамках Тижня безпеки життєдіяльності 23 квітня 2024 року до Білоцерківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу завітали представники патрульної поліції та провели інтерактивну просвітницьку акцію на тему "Випробуй у безпеці" з використанням алкоокулярів та алкодоріжки. За допомогою спеціальних окулярів DRUNK BUSTERS, які імітують сп’яніння,  здобувачі освіти зрозуміли, що керувати автомобілем у нетверезому стані НЕБЕЗПЕЧНО! Адже не схибити і впевнено втриматися на ногах не зміг майже ніхто, адже дійсність була надто викривлена спеціальною оптикою. Долаючи пряму та хвилясту лінії на спеціальному килимку, майбутні водії ділилися враженнями та своїми відчуттями від ефекту алкоокулярів.

«В очах — розмитість, а в голові — сильна дезорієнтація. Здається, що тіло не твоє. Після того, як зняли окуляри, цей «алкогольний» ефект ще деякий час тримається. Зрозуміли, що за кермо не сядемо п’яними», — запевняли  юні учасники тренінгу. 

Проведення роз`яснювальної роботи серед студентів може запобігти збільшенню кількості аварійності на дорогах, тому такі зустрічі плануються проводитися й надалі.