Open menu

01

    Торгівля людьми залишається гострою та реальною проблемою сьогодення. Сучасні форми експлуатації людини та нові виклики, з якими зіштовхнулася світова спільнота, створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми для практично всіх соціальних груп населення.

    Жінки та діти, які через військову агресію Росії вимушені покинути Україну та подорожувати до сусідніх країн, знаходяться під загрозою торгівлі людьми. У той же час чоловіки, які залишаються в країні, також можуть стати жертвами торгівлі людьми. Втрата робочих місць і доходів через війну та обмежені можливості для задоволення основних потреб внутрішньо переміщених осіб, біженців і постраждалого населення призведуть до подібних підвищених ризиків.

    Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

    Пріоритетними напрямами виховної діяльності щодо запобігання торгівлі людьми в закладах освіти є підвищення правової свідомості дітей та підлітків, формування безпечної поведінки під час подорожей, нових місць та нових будинків, сприяння повазі прав людини та основних свобод, толерантний до жертв.

    Саме тому 27 квітня 2022 року практичним психологом коледжу Алісою Веред та соціальним педагогом Діаною Бараєвою  було проведено профілактичне заняття з елементами тренінгу для студентів коледжу в онлайн-режимі «Протидія торгівлі людьми в сучасному світі».

    Під час тренінгу студенти ознайомилися з поняттям та історією поняття «торгівля людьми»; визначили, хто зазвичай стає жертвою торгівлі людьми, причини та етапи торгівлі людьми; розглянули фактори, що впливають на поширення цього явища; розглянули правила з питань протидії торгівлі людьми під час військового стану та основні номери гарячих ліній, на які можна звернутися.

01 01
01 01
01 01
01 01