Open menu

 

SEO1205 thumb    Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 012 «Дошкільна освіта» та викладачі кафедри педагогіки і психології дошкільної та початкової освіти взяли участь у презентації Парціальної програми розвитку дитини від 2 до 6 років через гру «Творці майбутнього».

   15 лютого 2023 року студенти 2 курсу спеціальності 012 Дошкільна освіта А Мельник, Л Хом’як,  Т. Панченко, завідувач кафедри, кандидат психологічних наук, Н. Стаднік, старший викладач кафедри, кандидат педагогічних наук, взяли участь у зустрічі в рамках Всеукраїнського онлайн марафону «Реалізація змісту Державного стандарту дошкільної освіти в парціальних програмах», яка була організована Міністерством освіти і науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти у партнерстві з видавництвом «Ранок» та The LEGO Foundation.

   Модераторами онлайн-марафону виступили: Ольга Косенчук – кандидат педагогічних наук, доцент, начальниця відділу дошкільної освіти Українського інституту розвитку освіти; Наталія Гавриш – доктор педагогічних наук, професор; авторський колектив Тhe LEGO Foundation на чолі з керівницею освітніх ініціатив Тhe LEGO Foundation в Україні Оксаною Ромою – кандидатом педагогічних наук.

   У січні 2023 року було надано гриф «Схвалено до використання в освітньому процесі» парціальній програмі розвитку дитини від 2 до 6 років через гру «Творці майбутнього» від команди the LEGO Fondation у межах проєкту «Сприяння освіті».

   Тренерами Тhe LEGO Foundation програми «Творці майбутнього» є: Оксана Рома, кандидатка педагогічних наук, керівниця освітніх ініціатив Тhe LEGO Foundation в Україні; Галина Малевич, тренерка Тhe LEGO Foundation; Ірина Піскова, тренерка Тhe LEGO Foundation; Ганна Шварова, тренерка Тhe LEGO Foundation; Олена Шуляк, тренерка Тhe LEGO Foundation, психологиня.

   Програма імплементується у 300 закладах дошкільної освіти, 35 закладах вищої освіти та у обласних інститутах післядипломної педагогічної освіти.

   Оксана Рома презентувала програму «Творці майбутнього», яка поєднує досвід українських педагогів-практиків, психологів та передових досліджень в галузі нейронауки; ознайомила учасників з особливостями парціальної програми, наголосила, що програма зручна в навігації та використанні, містить QR-коди, що доповнюють і розширюють видання.

   Ірина Піскова представила та провела практикум ігрової взаємодії, розкрила суть «агентності» гри. Ганна Шварова нагадала про характеристики  гри. Галина Малевич проаналізувала спектри дитячої гри, розкрила сутність концептуальних засад пропонованої програми.

   Учасники зустрічі мали можливість отримати відповіді на питання: Хто може використовувати програму? Яким чином організовувати освітній процес у закладі дошкільної освіти? Що сприятиме всебічному розвитку та внутрішньому потенціалу кожної дитини?

   Дякуємо розробникам програми та модераторам за цікаву і плідну зустріч!

 

5131 63213 52344
65342