Open menu

За останні десятки років кількість фільмів, що виходять в прокат невпинно зростає. Переглянути всі фільми не можливо, а вибрати серед цього різноманіття щось дійсно достойне та варте уваги стає все важче. Проте існують десятки фільмів, що надихають, змушують задуматись та мотивують нас змінити щось у своєму житті. Пропонуємо Вашій увазі добірку тиких фільмів. Долучайтеся до обговорень, будьте активними, можливо, Ваша думка комусь допоможе!

 

ПОРАДИТИ ФІЛЬМ

 

1+1 / Intouchables (2011)

Режисери: Олів'є Накаш, Ерік Толедано

itGrVDb06bQ  

Паралізований багатий аристократ Філіп, який став інвалідом, шукає собі помічника, який повинен за ним доглядати. Одному з кандидатів, чорношкірому Дріссу, не потрібна робота — він хоче письмову відмову, щоб отримувати допомогу по безробіттю. Але несподівано саме його Філіп бере на роботу. Вихідцю з Сенегалу з кримінальними нахилами, любителю марихуани, жінок і ритмічної музики зовсім невідомі хороші манери — він грубий, безтактний і далекий від усяких умовностей. Але саме його природність і безпосередність розчулюють Філіпа. Страждаючи від болю всередині власного тіла, жалю оточуючих і внутрішнього самотності, Філіп хоче чогось нового. У розкішну оселю Філіпа Дріссу приносить частинку хаосу, а в життя Філіпа — дух пригод, спонтанності і легкості ставлення до будь-яких проблем. Незважаючи на складне життя, Дріссу виявляється хорошою людиною. Між ним і Філіпом зав'язується дружба.

     

Якщо я залишусь / If I Stay (2014)

Режисер: R.J. Cutler

UvXhfa6z5 E  

Сюжет картини розповідає про талановиту 17-річну дівчину Мію та її родину, життя яких назавжди змінилося після страшної автомобільної катастрофи, в результаті якої Мія впадає в кому...

     

Коломбіана / Colombiana (2011)

Режисер: Olivier Megaton

T4 JF4kqf6M  

Коломбіана - французько-американський бойовик 2011 року, режисера Олів'є Мегатона та продюсера Люка Бессона. У головних ролях Зої Салдана та Майкл Вартан.

Кат було всього десять, коли на її очах невідомі жорстоко вбили її батьків. Дівчинка зуміла втекти від бандитів і знайти притулок в Чикаго у свого дядька. Тепер Кат - професійний вбивця. За будь-яку ціну вона повинна розплутати клубок давнього злочину і помститися за смерть батьків. Усі сліди ведуть до колумбійського наркобарона Дона Луїса. Єдина нитка, що поєднує дівчину-вбивцю зі світом звичайних людей, - це її коханий, який не здогадується, чим насправді займається його подружка…

     

Парфумер: Історія одного вбивці / Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Режисер: Том Тиквер

G 7h4 640R8  

Жорстокий, ніколи не знаючий любові, сирота Жан-Батист Гренуй справжніх успіхів досяг лише на одному терені - серед парфумерів йому ніколи не було рівних. Через його парфумами божеволіє весь вищий світ, не підозрюючи про те, якою страшною ціною буде отриманий останній, ідеальний аромат.

     

Хатіко / Hachi: A Dog's Tale (2008)

Режисер: Lasse Hallström

Рекомендує до перегляду: Сушинська Зоя, студентка 22ПО(а) групи

AABVNEowecY  

В основі сюжету - реальна історія, що трапилася в Японії і вразила весь світ. Одного разу, повертаючись з роботи, професор коледжу знайшов на вокзалі симпатичне щеня породи акіта-іну. Професор і Хатіко стали вірними друзями. Кожного дня пес проводжав і зустрічав професора на вокзалі. І навіть втрата господаря не Хатіко надії, що одиного дня професор повернеться.

     

Поки не зіграв в ящик / The Bucket List (2007)

Режисер: Роб Райнер

Рекомендує до перегляду: Осадча Надія, студентка 22ПО(а) групи

258885  

«Поки не зіграв в ящик» - це чудовий, захоплюючий і дуже цікавий фільм. Він вийшов на екрани в 2007 році, його режисером був Роб Райнер, на мій погляд, це його кращий фільм. Я назвала цей фільм цікавим, тому що в нього незвичайний сюжет, адже цікаво дізнатися, як поводитимуться люди, які знають, скільки їм залишилося жити. Механік Картер Чемберс і мільярдер Едвард Коул опиняються в одній лікарняній палаті з діагнозом рак, і обом їм залишається жити приблизно однаковий термін. Потоваришувавши, вони складають список бажань, які хотіли б здійснити перед смертю. 

Мені сподобалося, як сценарист показав поведінку людей на порозі смерті.

Реакція після того, як людина дізнається про смертельний діагноз, може бути різною. Наприклад, деякі люди, коли усвідомлюють, що скоро загинуть, починають «тікати» в віру, інші намагаються, як кажуть, «надихатися» перед смертю, зробити або закінчити справи, які не встигли. Але автор повернув сюжет у зовсім іншу сторону: головні герої вирішили намагатися надолужити згаяне.

     

Дорогой Джон / Dear John (2010)

Режисер: Lasse Hallström

Рекомендує до перегляду: Бодрик Марта, студентка 22 ПО(а) групи

ICSeVqjM2YA   "Дорогий Джон" - це, на перший погляд, всього лише чергова історія кохання. Однак популярність фільму, який вже зібрав велику касу на Заході і обіцяє стати таким же успішним і у нас, каже сама за себе. Складно сказати, що визначило успіх фільму, який, за великим рахунком, нічим не відрізняється від звичайної мелодрами. Швидше за все те, що режисерові вдалося створити в ньому неповторну атмосферу співпереживання головним героям, з якими глядач, будь то чоловік або жінка, неминуче починає себе асоціювати. Є питання, які будуть важливі для людини, особливо молодої людини, в усі часи. І допомогти вирішити їх, може бути, зможе вчасно прочитана книга чи випадково побачений фільм. Можливо, "Дорогий Джон" стане саме тим фільмом, який змусить вас знову переосмислити цінності у своєму житті і вирішити, що в ній є для вас найголовнішим. І нехай цей вибір дасться вам не такою ціною, яку довелося заплатити за нього героям фільму - Джону і Савані.
     

Ігри розуму / Beautiful mind (2001)

Режисер: Рон Ховард

Рекомендує до перегляду: Косяк О. В., заступник директора з виховної роботи

Beautiful mind   Фільм про те, як сила волі, прагнення самому керувати своїм життям нехай і не перемагає психічну хворобу, але допомагає адаптуватися  в «нормальному» житті. Як результат - головний герой здобуває Нобелівську премію. Фільм здобув 4 премії Оскар та зібрав більше $300 млн в усьому світі.
     

Розумник Уїлл Хантінг / Good Will Hunting (1997)

Режисер: Гас Ван Сент

Рекомендує до перегляду: Косяк О. В., заступник директора з виховної роботи

uill   Фільм розповість нам про те, як і що означає Жити Своїм Життям. Уїлл Хантінг – на перший погляд, звичайний хлопчина з неблагонадійної родини, який має купу комплексів, але в той же час наділений енциклопедичною пам’яттю, феноменальним інтелектом. Випадково у нього з’являється шанс вирватися із звичного для нього оточення, працювати на уряд, розбагатіти. Але чи скористається ним Уїлл, ви дізнаєтеся на останній хвилині перегляду фільму.
     

Форрест Гамп / Forrest Gump (1994)

Режисер: Роберт Земекіс

Рекомендує до перегляду: Косяк О. В., заступник директора з виховної роботи

forest   Зворушлива історія про звичайного американського хлопця, який з дитинства страждав через свою простодушність. Тим не менш, саме доброта і стала тим стержнем, який тримав його усе життя і дозволяв переживати навіть найбільші трагедії. Завдячуючи тому, що йому вдається залишитися самим собою, юнак стає Героєм своєї країни, а пізніше - мільйонером. А ще це історія про справжню дружбу і справжнє кохання, яке іноді не помічаєш.
     

Завжди кажи "так" / Yes Man (2008)

Режисер: Пейтон Рід

Рекомендує до перегляду: Косяк О. В., заступник директора з виховної роботи

yes   Комедійний фільм з неперевершеним Джимом Керрі, герой якого – замкнутий та нерішучий хлопець, що боїться змін у своєму житті. Депресивний головний герой завжди і усім говорив «ні». Після відвідин психологічного семінару він зважується на зміни і запевняє себе, що відтепер казатиме лише слово “так” на всі випробування долі.
     

Піаніст / The Pianist (2002)

Режисер: Роман Поланскі

Рекомендує до перегляду: Гайдаєнко Кирило, студент 22ПО(а) групи

pianist  

Володар Оскара за найкращий фільм та Золотої гілки Каннського кінофестивалю за 2002 рік, фільм також розповідає історію важких буднів воєнного часу. Фільм знято за автобіографією Владислава Шпільмана, одного з кращих піаністів Польщі 30-их років минулого століття. Головний герой – талановитий піаніст, чиє життя опиняється перед загрозою у зв’язку з наступом нацистів. Життя усіх євреїв змінюється: їм забороняють працювати, принижують, змушують носити відмітні пов'язки, а через деякий час відправляють у концтабір.

     

Достукатися до небес / Knockin’ On Heaven’s Door (1997)

Режисер: Томас Ян

knocking  

Фільм німецького сценариста і режисера Томаса Яна, назва якого походить від знаменитої пісні Боба Ділана. Дія фільму починається в лікарні, де двоє молодих людей в одній палаті дізнаються один від одного, що їм залишилось жити лічені дні. Далі події у фільмі розгортаються в шаленому темпі. Вкравши автомобіль з мільйоном німецьких марок в багажнику, вони тікають з лікарні.

     

Матриця / The Matrix (1999)

Режисер: Брати Вачовскі

Рекомендує до перегляду: Коваль О.В., адміністратор сайту

matrix  

Перша частина культової трилогії братів Вачовскі про Матрицю, спеціальний вимір людського життя, який створено машинами для симуляції справжнього світу. Фільм спричинив справжній сплеск популярності, яка вилилась у комікси, комп’ютерні ігри, інші види мистецтва та філософські дискусії з приводу людського буття.

Життя головного героя Томаса Андерсона розділена на дві частини: вдень він самий звичайний офісний працівник, а вночі перетворюється на хакера на ім'я Нео, і немає місця в мережі, куди він не зміг би дотягнутися. Але одного разу все змінюється - герой дізнається страшну правду: все, що його оточує - не більше, ніж ілюзія, Матриця, а люди - всього лише джерело живлення для штучного інтелекту, який поневолив людство.

     

В центрі уваги / Spotlight (2015)

Режисер: Том МакКарті

Рекомендує до перегляду: Кошинська І.М., викладач іноземної мови

centr  

Заснована на реальних подіях історія журналістського розслідування одного з найгучніших в історії США секс - скандалів. Кореспонденти бостонської газети «The Boston Globe» викривають випадки педофілії, в яких звинувачуються представники Церкви...