Open menu

9 причин, чому варто читати книги?

1. Коли ми читаємо авторів, які добре пишуть, ми звикаємо добре і правильно говорити.
2. Культура людини визначається не тим, скільки книг вона прочитала, а тим, скільки книг вона зрозуміла.
3. Люди, які читають книги, завжди будуть вести за собою людей, які дивляться телевізор.
4. Будь-яка книга краще, ніж фільм, тому що наша уява безмежна — немає меж спецефектів, які ми можемо собі уявити.
5. Людей можна розділити на дві групи: на тих, хто читає книги, і тих, хто слухає людей, які читають книги.
6. Все, що ми читаємо, немов по крупицях, збирається в загальну картину світу — а це і є наші знання і наша ерудиція.
7. Читання також позитивно впливає на мозок, як впливають вправи на тіло.
8. Щоб стати розумною людиною, достатньо прочитати 10 книг, але, щоб знайти їх, знадобиться перечитати тисячі інших.
9. Ви станете спокійнішими, впевненішими і забудете про депресії.

 

ПОРАДИТИ КНИГУ

Бійцівський Клуб

Чак Поланік

biicivskyi club

 

Спочатку молодий співробітник відділу відкликань перестав спати. Потім вибух вщент розніс його розкішну квартиру, обставлену дорогими шведськими меблями (це випадковість? а, може, це хтось зробив навмисно? а хто саме? та навіщо?). Потім він зустрів Тайлера Дердена. Хто такий Тайлер Дерден? Цей чолов'яга живе в домі на Пейпер-стрит та робить мило. Потім з'явився перший бійцівський клуб, перше правило якого — «ти не говориш про бійцівський клуб». Але з часом бійцівські клуби почали з'являтися усюди. А потім виник проект «Каліцтво» (хто його заснував? Тайлер Дерден? чи може хтось інший?)...

Поклик янгола

Ґійом Мюссо

AbJJqnUSGos

 

Медлін та Джонатан випадково познайомилися в аеропорту і вже за кілька хвилин забули про зустріч, але... переплутали телефони. Вивчаючи пам`ять апаратів, вони дізнаються небезпечні таємниці одне одного.

Джонатан починає шукати Медлін, адже тій загрожує смертельна небезпека...

     

Лоліта

Набоков Володимир Володимирович

images

 

Твір здобув світову славу завдяки інноваційному стилю ведення оповіді та своїй контроверсійній темі — стосункам головного героя і оповідача Гумберта Гумберта, чоловіка середніх літ, та його одержимості 12-річною дівчинкою Долорес Гейз.

     

У пошуках Аляски

Джон Ґрін

9831500f5c4d485e15fa75201504f0000d08e97 YWJjMzc2MDRlMw

 

Хлопець на ім'я Майлз, у якого немає друзів і який любить запам'ятовувати останні слова видатних діячів, відправляється подалі від батьків і колишнього життя, в приватну школу. Власне, тут його життя кардинально змінюється, він зустрічає симпатичну, примхливу, вільну, небезпечну і непередбачувану дівчину по імені Аляска. 

     

Чорне Сонце

Василь Шкляр

NyEz7 pSSWk

 

Трагічні події на Донбасі очима бійців полку «Азов».

Головний герой, двадцятивосьмирічний юнак, який щиро любить свою країну, прагне нової долі для неї і намагається робити все для цього, навіть ризикуючи власним життям...

     

Теплі історії до кави

Гербіш Надійка

8 bhiMq7 cw

 

У цій книжці зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву. У них немає однозначних висновків і незмінних рецептів, а є пошуки та віра в імпровізацію. Є любов і сміливість, крихта суму й багато радості, чимало мрій і не менше спогадів.

Герої цих історій - прості жителі звичайних містечок, загублені, знайдені, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави - хоча, що тут казати, вони готові ділитися своєю кавою й просто так. Вони щирі й справжні: пестять своїх котів, їздять на велосипедах, приймають гостей, печуть пиріжки й відсилають листівки, слухають вуличних музикантів і малюють маршрути на поторсаних картах. А ще у кожного з них є старі, улюблені горнятки, на дні яких і збереглися ці історії

     

Колекціонер

Джон Фаулз

Es4yet8jrCA

 

Фредерик Клегг - нічим не примітний банківський клерк. Єдина його пристрасть-метелики. Але він знаходить екземпляр куди цікавіший за метеликів.

Жодна книга ще так не вражала, ніж ця історія кімнатного ув'язнення. Ніокли ще так гірко не смакувала свобода, ніколи ще море не здавалось таким синім. Як добре, коли маєш можливість кудись піти, за власним бажанням. Озирнутися і оглянутись до вкола, але якщо людина втрачає свободу, то що залишається в житті.

     

Коли небо не відпускає…

Кідрук Максим

XIM9FoJ6wSc

 

Перед вильотом з Парижа пілота українського літака «ААРОН 44» переслідували погані передчуття. Інтуїція підказувала відмовитися від рейсу. Але попри все політ мав відбутися…

Для вивчення місця трагедії та з’ясування причин катастрофи «сорокчетвірки» прибула донька його конструктора, Діана Столяр. Загибель літака поставила під сумнів саме існування компанії-виробника. Дівчина намагається будь-що дізнатися правду та розкрити таємницю авіакатастрофи, не здогадуючись, що розслідування може обійтися їй надто дорого

 

Біблія

0OzD8kOmvqU

 

Біблія - ​​це священна книга християн. Вона складається зі Старого та Нового Заповітів, ядром якого є Євангеліє. Більшість книг Старого Заповіту були написані на івриті, за винятком декількох пізніх книг, написаних на арамейською. Книги Нового Заповіту були написані на діалекті грецької койне.

Слово Біблія походить від грецького слова biblia, що означає книги (в множині), а воно в свою чергу від byblos - папірус. Біблія складається з окремих творів, написаних різними авторами в різний час протягом 16 століть. Ці твори так і називаються «книги», наприклад: «книги Нового Заповіту» або «книги Старого Заповіту» і дійшли до нас тільки в перекладах і списках.

 
 
 

Випробування вогнем

Джеймс Дешнер

a6ADMs9Chxg

 

Втеча з лабіринту мала відкрити Томасу й решті глейдерів шлях на свободу. Тільки виявилося, що тести ще не закінчилися, і тепер їх чекає друга фаза - випробування вогнем у розжареній пустелі, яку дуже влучно назвали Пеклом. На те, щоб перетнути Пекло й дістатися безпечного прихистку, глейдери мають два тижні.

Але тепер у них є конкуренти, тож ставки підвищуються.

Кому вдасться дійти до кінця й не загинути?

 
 
 

Покров

Люко Дашвар

pokrov dash

 

Грудень 2013-го, країну лихоманить. Мар'яна не звертає уваги на це - усі її думки лише про чоловіка, який насправді не вартий її сліз. Але зустріч із дивним хлопцем Ярком змінює все. "Ти моя жінка", - сказав він. І від того стало так солодко...

Він не може бути осторонь, коли країна повстала до боротьби. Вона не звикла думати про інших. Тепер її душа розривається між минулим і майбутнім, по живому рвуться пута, якими сама зв'язала своє серце. Архівні пошуки допоможуть Мар'яні не лише віднайти загублені у вирі війн і революцій імена, а й із дрібних уламків зібрати докупи власну родину. Їй доведеться кинути виклик долі і прийняти сімейник скарб, що їй заповіла прабабуся її прабабусі, а разом із ним і родинне прокляття. 

 
 
 

Що впало, те пропало

Стівен Кінг

BC2 1445153838

 

В останній день свого життя легендарний письменник Джон Ротстайн прокинувся від дотику револьвера. Що це, грабіжники? Ні! Це збожеволілий фанат. Морріс Белламі, палкий прихильник творчості Ротстайна, вбиває свого кумира і привласнює двадцять тисяч доларів. Але справжнім скарбом були записники письменника з новим романом. Морріс встигає сховати їх до того, як потрапляє у в'язницю на довгі роки... Десятиліття по тому Піт Сауберс знаходить скриню із записниками Ротстайна. Хлопчик не одразу розуміє, що тепер йому загрожує смертельна небезпека. Детектив Ходжес мусить урятувати Піта та його родину від божевільного Морріса, який вийшов на волю.

 
 
 

Жити, щоб кохати

Донован Ребекка

Рекомендує прочитати: Пустовіт Валерія, студентка 22ПО(а) групи

BC2 1457138251

 

У маленькому процвітаючому містечку Нової Англії все і все на виду. Жителі підкреслено піклуються про зовнішні пристойності, і кожен уважно стежить за тим, хто як одягається і з ким зустрічається. Емма Томас намагається бути непомітною, мріє, щоб ніхто не звертав на неї уваги. Вона носить одяг з довгим рукавом, щоб ніхто не побачив сліди жорстоких побоїв. Емма піклується насамперед про те, щоб ніхто не дізнався, яке далеке від ідеалу її повсякденне життя. Дівчина страшенно боїться, що секрет, який вона відчайдушно намагається приховати, стане відомий жителям її містечка. І раптом несподівано для себе Емма зустрічає любов і, усвідомивши це, насмілюється перший раз в житті зітхнути на повні груди.

Розколоте небо

Світлана Талан

Рекомендує прочитати: Людмила Чепік, студентка 22ПО(а) групи

BC2 1457170952

 

Родина Чорножукових завжди вміла добре працювати. Але плоди цієї праці зібрала колективізація - усе нажите треба було віддати. Що далі, то дужче. За короткий час щедрі і добрі люди перетворювалися на примари... Чому голодна смерть спустошила українське село, де були родючі землі та плодючі сади? Варя Чорножукова, мабуть, уже й не намагалася це осягнути. Потрібно було рятувати дітей. За всяку ціну рятувати дітей...

Над прірвою в житі

Джером Девід Селінджер

Рекомендує прочитати: Бодрик Марта, студентка 22ПО(а) групи

Iq2MIdy7Hhk

 

Книга "Над прірвою в житі" Джером Девід Селінджер Найвідоміший твір Джерома Девіда Селінджера, що приніс йому світову славу й ім'я одного з найвидатніших прозаїків ХХ століття. Геніальність цієї книги полягає саме в простій мові, якомусь молодіжному сленгу, але саме галавное це суть. Звичайно, вам не сподобається ця книга, якщо ви її будете читати у віці 40 років. Це книга для підлітків, для тих, хто шукає свій життєвий шлях, тих, хто ще толком нічого не знає про справжню, реальному житті і про жорстокість світу. А головний герой-дуже яскравий приклад підлітка, який знаходиться в подиві стані, не бачить сенсу ні в чому. А найстрашніше-не намагається його шукати. Він не бачить сенсу в житті, тому що, він не знає, хто він такий.

Селінджеру вдалось створити новий, надзвичайно вражаючий тип, ім'я Голдена Колфілда тепер знаходиться в одному ряду з Дон Кіхотом і Гамлетом, воно стало синонімом особливого типу свідомості, характерної для багатьох підлітків у час їх переходу до світу дорослих - свідомість, що характеризується надмірною вразливістю, інфантильністю, неприйняттям оточуючого суспільства, аморальних законів світу дорослих.

Парфумер: історія одного вбивці

Патрік Зюскінд

parfumer

 

Роман демонструє розрив між реальністю та ілюзією, коли людина незаслужено отримує шану і брудно нею користується. Через роман автор показує сенс запаху, його зв’язок із емоційним станом людини. Ода запаху, яким пронизано весь твір, красномовно оповідає про існування іншого світосприйняття, що не піддається звичайному розумінню.

Квіти для Елджернона

Кіз Деніел

kvity

 

Всесвітній бестселер, який сколихнув серця мільйонів читачів! Неодноразово екранізований роман, який здобув найпрестижніші літературні премії! Історія, яка зворушує та змушує замислитися… Розумово відсталий Чарлі Гордон погоджується на ризикований науковий експеримент — понад усе він мріє стати розумним. Після надскладної операції на мозку його інтелект дійсно стає блискавичним. Але ніхто не міг передбачити, які наслідки спричинить цей дослід…